Tudnivalók

A Vérkörön regisztrációt követően lehet indulni.(14 év alattiaknak nem indulhatnak, 18 év alattiak nagykorú felügyeletével.) A táv 77 Km, az útvonal turistajelzéseken halad. Teljesíthető egyénileg, de csapatban is (kerékpárral kizárólag csapatban). Ilyenkor minden csapattagot regisztrálni kell. Nem szervezett túra, minden induló magáért vállal felelősséget! Csak megfelelő erőnléttel és tájékozódási képességgel rendelkezők indulhatnak (Bővebben: GYIK)!

A túra bármikor teljesíthető. Teljesítéshez szükséges egy okostelefon amely alkalmas QR kód olvasására és van rajta mobil internet előfizetés. A teljes útvonalat be kell járnod az óramutató járásával megegyező irányban a megadott szintidőn belül. Ne rövidíts, a kijelölt útvonalon haladj. Az ellenőrzőpontokat a megadott sorrendben kell érintened. Pont kihagyása, rossz pont sorrend, szintidőn túli beérkezés esetén a teljesítés nem érvényes. Az eredmény táblázatban "Feladta" fog szerepelni a név mellett.

Szintidők:
Futó - 12 óra
Gyalogos - 18 óra
Kerékpáros - 7 óra

A túrán ellátás nincs, minden felszerelést magaddal kell vinni. Vízvételi lehetőségek: Vértessomló, Vérteskozma (800 m kitérő), Csákvár, Gánt, Kőhányás. Frissíthet bárki, bárhol. Gyalogos, kerékpáros kísérő megengedett.

A rajt/cél Oroszlányon a Sportcsarnokban található (Szent Borbála tér 2.). A Sportcsarnok a négysávos út melletti Polgármesteri hivatal mögött van. A Sportcsarnok mellett tágas, ingyenes parkoló van a rendőrség szomszédságában. Ha vasúttal érkeznél az állomástól 700 m-re találod a rajtot.

A QR kódokat fákra rejtettük. A fákra szemmagasságban piros VK betűket festettünk melyek jól látszanak a turistautakról. A kódok a fák hátulján változatos helyeken vannak (gyakran térdmagasságban). Minden ponton két azonos kód található biztonsági okokból (ha az egyiket ellopnák). Az egyik kód a piros VK betűvel megjelölt fán a másik pedig tőle 10 méteres távolságon belül egy másik fán található. Nézz körbe és felismered. A kódok leolvasásakor a rendszer regisztrálja a pontos időt.

A sportcsarnok ajtaja melletti ablaknál (vagy az uszoda jobb oldalán, a mozgássérült lift mellett) tudod leolvasni az induláshoz szükséges kódot és mellette találod a célba éréskor leolvasandót. A rajt kód leolvasása után már indulhatsz is.

Egyéni teljesítés
Ha van alkalmas mobiltelefonod akkor ezt a módot válaszd, ebben az esetben semmi különös teendőd nincsen. Regisztráció és nevezés után indulhatsz is. A nevezésnél olvasd le a megjelenő QR kódot, ekkor regisztrálja a telefonod és a pontokon csak leolvasnod kell, semmit nem kell beírnod. Ez a legkényelmesebb teljesítési forma.

Többen egy telefonnal
Azokra is gondoltunk, akiknek nincs megfelelő készüléke, vagy nincs rajta internet elérés. Egy alkalmas készülékre ebben az esetben is szükség van, de azt többen is tudjátok használni.

Minden indulónak regisztrálni és nevezni kell! A telefon tulajdonosa nevezéskor olvassa le a megjelenő QR kódot, ezzel regisztrálja a telefonját. Indulás után a QR kód beolvasása után a „másik induló kódja”-nál tudja a többi induló kódját megadni.


Ezeket kézzel kell beírni és többször is megismételhető. Azaz 1 telefonnal akár 10-en is tudjátok teljesíteni. Ebben az esetben végig együtt kell haladnotok!
FONTOS! A (kötőjeles) kódot a nevezésnél ne felejtsétek el felírni, mert enélkül nem tudjátok teljesíteni a túrát!

A sikeres teljesítéshez szükséges lépések:
1. Regisztráció
2. Nevezés (itt választod ki a teljesítés módját és regisztrálod a készüléked)
3. Oroszlányban a Sportcsarnoknál leolvasni a Rajt kódot és megnyitni a weblapot.
4. A megadott útvonal bejárása az összes pont érintésével szintidőn belül. A pontokon a kódokat leolvasni a telefonnal és megnyitni a weblapot.
5. A Cél kódot leolvasni (szintén a Sportcsarnoknál) és megnyitni a weblapot.

Ajánlott felszerelés:
- mobiltelefon (QR kód olvasásására alkalmas + mobil internet előfizetés)
- Cartographia Vértes turistatérkép
- esőkabát
- 1-1,5 liter víz
- néhány szendvics és csoki
- fejlámpa (különösen gyalog és futva indulóknak)
- Kerékpárosoknak kötelező felszerelés is van! Részletek a szabályzatban!

Nevezési díj, díjazás átvétele
Igazából teljesítési díj van. Csak utólag, sikeres teljesítéskor kell fizetned amiért élményt, letölthető oklevelet, kitűzőt vagy egyedi érmet kapsz cserébe!
A szervezők próbálják a célban személyesen átadni a díjat. Ez nem mindig megoldott, ebben az esetben a célkód beolvasásakor kapott kóddal átvehető a díjazás az érem "automatából". A nevezési díjat utólag 15 napon belül kell utalni. Nevezési díj kitűző esetén: 2000 Ft, vagy érem választásakor: 4000 Ft.
Számlaszám: Nagy László: 10408117-86768188-51821001
Megjegyzés rovatba írjátok be: VérKör, Név. Ha nem érkezik meg a nevezési díj a teljesítést követő 15 napon belül, töröljük az eredményt és a díjazást visszakérjük.

Szabályzat, adatvédelem
Szabályzat (pdf)
Adatvédelmi tájékoztató (pdf)