A QR kód

A QR kód egy kétdimenziós vonalkód. Egyre több helyen találkozhatunk vele plakátokon, újságokban, hírdetésekben.


Számot és szöveget egyaránt képes tárolni, de leggyakrabban internet elérési utak (URL) tárolására használják. A legtöbb mai kamerás telefonnal olvashatóak, de ehhez általában egy külön alkalmazást kell telepíteni a telefonra. Leolvasás után gyorsan és egyszerűen egy weboldalra ugorhatunk. Androidos telefonomon én az ingyenes NeoReader-t használom: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.gavitec.android&hl=hu

Persze bármelyik másik olvasóval is működnek a kódok.

Bővebben a QR kódról

Mobil internet

A mai "okostelefonokkal" nem okoz gondot az internet elérése. Csatlakozhatunk az internethez WIFI-vel, Bluetooth-al vagy a mobilhálózaton keresztül.

A VérKör teljesítéséhez a mobil hálózaton keresztül kell tudnunk az internetre csatlakozni. Ehhez a szolgáltatónál kell előfizetni. Bármilyen minimális csomag elegendő mert a túra folyamán alig pár száz Kbyte-ot fogunk felhasználni. Adatcsomagok kártyás és előfizetéses ügyfelek számára is elérhetőek.

Ha többen teljesítitek és nincs mindenkinek adatcsomagja, akár úgy is teljesíthető, hogy csak egyvalaki fizet elő és ő megosztja WIFI-n. (Android: Internet megosztás hordozható WIFI csatl.pont beállítása) A többiek Wifin csatlakoznak a megosztáshoz és ezután olvassák le a kódot. Indulás előtt minden készüléket regisztrálni kell a nevezésnél.