Gyakran Ismételt Kérdések

Nincs okostelefonom, indulhatok így is?

QR kód olvasásásra képes és mobil internet eléréssel rendelkező készülékre van szükség a teljesítéshez. Enélkül ne indulj. (Ha tudsz kérj egyet kölcsön.)

A telefonon WIFI-n szoktam netezni, ez így működni fog?

Nem fog működni, mert az ellenőrző pontokon nincs WIFI. Mobil internetre van szükséged, amit a szolgáltatódnál tudsz igényelni. Bármelyik csomag megfelelő mert néhány 100Kb-ot fogsz csak le-feltölteni.

Van az erdőben térerő?

Mindhárom szolgáltatóval teszteltük és a megadott pontokon volt térerő. Egyszer előfordult, hogy újra kellett indítani a telefont mert bár volt térerő az internet kapcsolat nem működött. Az újraindítás megoldotta a problémát. Ha mégsincs térerő ne ess kétségbe. Olvasd le a kódot, menj tovább és próbáld meg 300 méterrel odébb megnyitni.

Mi van ha közben lemerül a telefonom?

Előtte töltsd fel és ha már nem bír ki egy napot egy feltöltéssel, kapcsold ki a pontok között. Ha mégis lemerülne, a kód leolvasása nélkül nem érvényes a teljesítés.

Milyen edzettség szükséges a teljesítéshez?

Gyalog: Ha már voltál 60 Km-nél hosszabb teljesítménytúrán nem lesz gond. Ha még nem próbálj ki előtte legalább egy 50-est (minimum 1000 m szintemelkedéssel) és jó ha 10 órán belül tudsz menni. http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu

Kerékpár: A túra terepen halad ezért csak mountain bike-al teljesíthető. A kerékpáros szintidő szűkös (7 óra), főleg mert néhány helyen tolni leszel kénytelen. Nézelődni, fényképezni nem nagyon van idő. Taposni kell a pedált, hogy beérj szintidőn belül. A terep veszélyes, már több súlyos baleset is történt!

Futva: 4 órán belüli maraton elég lehet a teljesítéshez.

El lehet közben tévedni?

Igen. A turistajelzések ismerete és jó tájékozódási képesség elengedhetetlen a sikeres teljesítéshez. Célszerű Vértes turistatérképet vinni magaddal.

Miért ilyen hosszú?

Miért hosszú? :-) Ha nem lenne nehéz, nem értékelnéd a teljesítést.

Mi történik ha szintidőn belül nem érek be?

A szintidőt másodperc pontosan be kell tartani. Ha kicsúsznál akkor az eredménylistában a neved mellett megjelenik, hogy "szintidőn kívül".

Együtt teljesítettük, de az időben van pár mp eltérés a leolvasás miatt. Lehet módosítani mindannyiunkét azonos időre?

Sajnos nem tudom ezt megtenni, mindenkinek az marad az ideje amit a leolvasáskor rögzített a rendszer.

Teljesíthetem több részletben?

Nem, egyben kell végigmenned. Ha szintidőn kívül érsz be de 22 órán belül akkor még érvényes teljesítést ("szintidőn kívül"), ha ennél hosszabb ideig vagy kint a pályán akkor "feladta" fog szerepelni a neved mellett.

Mi történik ha kihagyok egy pontot?

Nem számít teljesítésnek. Az eredménylistában a neved mellett a "feladta" fog szerepelni.

18 év alattiak indulhatnak?

Nem ajánlott. Nagykorú felügyelete mellett indulhatnak 14 év felettiek.

Gyalogos-t jelöltem be futhatok közben?

Futhatsz. Nyílván nem tudom ellenőrizni, hogy mit csinálsz közben.

Ez most egy teljesítménytúra?

Igen, nagyon hasonló. A különbség annyi, hogy nincs kiszolgáló személyzet, nincs ellátás és bármikor teljesíthető.

Sötétben is teljesíthető?

Célszerű úgy teljesíteni, hogy világosban érjél oda a pontokhoz mert sötétben nehezebben olvashatóak a QR kódok. Javaslom, hogy indulj hajnalban úgy, hogy az első pontra érve már világos legyen. Figyeljetek oda a vadászati szezonra mert akkor tilos hajnalban és sötétedés után az erdőben tartózkodni, ez szeptember környékén szokott lenni. Indulás előtt tájékozódjatok. www.verteserdo.hu

Szabad az erdőben kerékpározni?

Nem mindenhol! Olyan turistautakon szabad, ahol külön piktogram jelöli. A túra NEM csak ilyen helyeken halad. Tapasztalataim szerint az erdészek megtűrik a kerékpárosokat az erdőben. Nem ismerek olyat akit emiatt megbüntettek. Természetesen semmilyen felelősséget nem vállalok. Ha bizonytalan vagy indulj gyalog, úgy nem lehet baj!

Teljesíthetem többször is?

Igen, ahogy befejezted indulhatsz is akár a következő körre. A honlapon válaszd az nevezés menüpontot. Ezt minden teljesítés előtt meg kell tenned, akkor is ha sikeres vagy sikertelen volt az előző.

Hol találok listát a teljesítőkről?

A bal oldalon felül az EREDMÉNYEK link-re kattintva tudod megnézni vagy kattints ide.

Lehet-e online követni a túrát?

Igen. A honlapon bal oldalt "Most teljesitik a túrát" szöveg alatt láthatóak azok akik elindultak és még nem értek be. (Rajt és Cél kód beolvasása között) A név mellett megjelenő info-ra kattintva látni lehet hol jár, idő, átlagsebesség, beérkezés várható ideje. Csak akkor jelenik meg az info ha már leolvasta a rajt kódot. Előtte "Hamarosan indul" szöveg látható a neve előtt.

Mi fog történni egy kód leolvasásakor, honnan tudom hogy sikeres volt?

A leolvasás után meg kell nyitni a felajánlott weboldalt és a pont neve, Km és a pontos idő fog megjelenni. Ha ez megjelenik, biztos lehetsz benne, hogy rögzített a rendszer. Itt egy teszt kód, próbáld ki. Nem szükséges kinyomtatni, olvasd le a képernyőről a telefonoddal.


A célban megkaphatom az érmet?

Igen. A szervezők próbálják a célban személyesen átadni a díjat. Ez nem mindig megoldott, ebben az esetben a célkód beolvasásakor kapott kóddal átvehető a díjazás az "érem automatából". A nevezési díjat utólag 15 napon belül kell utalni.

Ki hozta létre a túrát?

A túrát az Oroszlányi Sport Egylet, Természetjáró Szakosztálya (Kószák) hozta létre. A létrehozásban részt vettek:

- Lovas Mátyás - Pamutmamut (honlap készítés, ötletgazda) E-mail: lovasmat [kukac] gmail.com
- Nagy László - Paripa (kódok legyártása, kihelyezése, tesztelés és sok más)
- Csige Fecó - (aki mindig segít, ha kell, szervezőknek és túrázóknak egyaránt)